ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ENVIROMENTAL PRACTISE GROUP

20/01/2016

Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε την 16 και 18 Οκτωβρίου 2013 η τέταρτη ετήσια συνάντηση των μελών της παγκόσμιας εξειδικευμένης ομάδας που έχει συγκροτήσει η Cunningham Lindsey και η οποία ασχολείται με τις περιβαλλοντολογικές ζημίες. Το Environmental Global Practice Group απαρτίζεται από πραγματογνώμονες, μηχανικούς, δικηγόρους και περιβαλλοντολόγους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο με σκοπό τον άμεσο και αρτιότερο τρόπο επίλυσης περιβαλλοντολογικών ζημιών ανεξαρτήτου αιτίας. Το δίκτυο της περιβαλλοντολογικής ομάδας καλύπτει πλέον και τις πέντε ηπείρους με συνεχή επικοινωνία των μελών μέσω Intranet και ετήσιων συναντήσεων.

Φέτος η συνάντηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Cunningham Lindsey International, με κύρια θέματα συζήτησης τα ακόλουθα:

˗    Ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών
˗    Στρατηγικούς στόχους ομάδας
˗    Μελέτη υποθέσεων και εξειδικευμένων περιπτώσεων
˗    Ανάλυση στον τρόπο διαχείρισης περιβαλλοντολογικών ζημιών

Στη ετήσια συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ομάδας από 14 χώρες και μεταξύ αυτών, ο πραγματογνώμονας του γραφείου μας Γιώργος Σπυρόπουλος, Χημικός Μηχανικός, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας του γραφείου μας η οποία ασχολείται με τη διαχείριση περιβαλλοντολογικών υποθέσεων στην Ελλάδα. Ο κος Σπυρόπουλος,  παρουσίασε στην ετήσια συνάντηση την Περιβαλλοντική Νομοθεσία στην Ελλάδα αναλύοντας το περιεχόμενο της.

Την τελευταία ημέρα της συνάντησης διοργανώθηκε "client event" με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και δόθηκε η δυνατότητα παρουσίασης θεμάτων και ανταλλαγής απόψεων που αφορούν τον περιβαλλοντολογικό ασφαλιστικό κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Environmental Global Practice Group της Cunningham Lindsey επισκεφθείτε το ακόλουθο site:
http://www.cunninghamlindsey.com/publications/Cunningham_Lindsey_Environmental_Global_Practice_Group_brochure_June_2013.pdf