ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

12/08/2015

Κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών μήνυση του δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου κατά της Τουρκίας με την οποία διεκδικεί 50 εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση 25.000 στρεμμάτων δάσους που κάηκαν το 1995.

Η μήνυση του δημάρχου βασίζεται σε πολύμηνη έρευνα που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος το 2011 είχε παραδεχθεί ότι τη δεκαετία του 1990 Τούρκοι πράκτορες είχαν αναλάβει να κάνουν εμπρησμούς σε ελληνικά δάση σε Μακεδονία, Ρόδο, Ικαρία και Αττική.

Στην πολυσέλιδη μήνυση αναφέρονται λεπτομερώς δημοσιεύματα τούρκικων εφημερίδων, αλλά και ελληνικών με τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ. Παράλληλα, υπάρχει μελέτη για τις επιπτώσεις που είχαν οι πυρκαγιές αυτές στο περιβάλλον αλλά και στις ανθρώπινες ζωές των κατοίκων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Πεντέλης σε δηλώσεις του επισήμανε πως στον αγώνα αυτό είναι ολομόναχος καθώς το κράτος κωφεύει και κανείς από την πολιτεία δεν έχει έρθει για να συμπαρασταθεί σε αυτόν τον εθνικό αγώνα. Επίσης, εξήγησε πως με τη μήνυση αυτή δεν αξιώνει αποκατάσταση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε ι διώτες, αλλά διεκδικεί την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με φύτευση δέντρων και τη συντήρησή του δάσους στην καμένη περιοχή.

Αναδημοσιευση απο το bloko.gr

Copyright © 2015 PascalStratis